Po údajnom fantómovi zostal nezaplatený účet a zrušené koncerty

14.02.2013 Celý región

Oponice 14. februára (TASR) – Zrušené koncerty, sklamaní ľudia a nezaplatený účet za apartmán v Chateau Appony. To je všetko, čo zostalo po mladom mužovi, ktorý sa vydával za majiteľa agentúry a dobrého priateľa českých speváčok Heleny Vondráčkovej a Jitky Zelenkovej. Milan U., vystupujúci ako majiteľ spoločnosti Milan Ujlaky – Agency, sa v kaštieli v Oponiciach ubytoval 6. februára. Vzápätí sa kontaktoval s konateľmi z Chateau Appony a dohodol s nimi zorganizovanie koncertu Jitky Zelenkovej na 12. mája.

"Aj keď na prvý pohľad nevyzeral ako majiteľ úspešnej firmy, jeho vystupovanie bolo mimoriadne vierohodné. To je jeho najväčšia devíza. Tento človek vystupuje ako neskutočne dlhoročný priateľ hviezd českého a slovenského šoubiznisu. Ukazoval nám na displeji, že mu práve volá pani Vondráčková, tykal jej a hovoril s ňou o takých veciach, že nám bolo až čudné, že také témy spomína pred tretími osobami. Otázka je, s kým na druhej strane telefonoval. Naozaj však pôsobil mimoriadne dôveryhodne," povedal tlačový tajomník Chateau Appony Peter Králik.

Milan U. počas svojho niekoľkodňového pobytu v kaštieli vybavoval koncert Heleny Vondráčkovej, ktorý mal byť 24. februára v Topoľčanoch. S konateľmi sa pri tejto príležitosti dohodol, že priamo v oponickom kaštieli zorganizuje aj recitál Jitky Zelenkovej. "Dohodli sa a niekoľko dní u nás visel aj plagát. Až neskôr nám začalo byť jeho správanie podozrivé a postupne sme zistili, že má pohnutú minulosť. V Čechách je známy ako fantóm divadiel. Údajne si tam vyberal lístky na predstavenia, za ktoré neplatil, mal si požičiavať od českých hercov peniaze a podobne. V tom čase už nášmu personálu i hosťom predával zľavnené lístky na koncert Heleny Vondráčkovej. Keď sme si začali veci preverovať, zistili sme, že koncert sa podľa Martina Michala, manažéra pani Vondráčkovej, konať nebude, pretože zaň nedostali peniaze," uviedol Králik.

Keď vyšli na povrch podozrenia, Milan U. z kaštieľa odišiel a nechal po sebe nezaplatený účet vo výške 1653 eur. "A okrem toho apartmán v takom neporiadku, aký sme tu počas 16 mesiacoch nášho fungovania ešte nevideli. Okamžite sme zrušili našu spoluprácu na organizovaní koncertu Jitky Zelenkovej a dnes sme boli na pána Milana U. podať na polícii trestné oznámenie. Veľmi nás mrzí, že svoju činnosť robil v našom kaštieli. Využíval tu všetky služby, pozýval starostov na bowling, na drinky. Predal tu množstvo lístkov na koncert Heleny Vondráčkovej. Tým, ktorí si vstupenky kúpili, od neho už peniaze nikto nevráti. Späť ich dostanú iba tí, čo si lístky kúpili cez Ticketportal," vysvetlil Králik.

Podľa jeho slov už manažment kaštieľa v Oponiciach o problematických koncertoch hovoril s manažérom Heleny Vondráčkovej aj s Jitkou Zelenkovou. "Pani Zelenková odkázala, že sa všetkým dotknutým ospravedlňuje. Pán Michal nám oznámil, že spolu s Jitkou Zelenkovou na Milana U. podajú v piatok 15. februára trestné oznámenie. Myslím, že hromadnú žalobu by mali podať aj ľudia, od ktorých tento muž vylákal peniaze na koncert Heleny Vondráčkovej," dodal Králik.
 

Vyberte región